DoubleBackUp bestaat uit een combinatie van software, hardware en data beveiliging.

Op uw computer, laptop, tablet en smartphone (ook mogelijk op uw NAS en server) zijn gegevens opgeslagen. Op uw apparaat wordt backup software geïnstalleerd:

 

 1. De software controleert continu de aanwezigheid van activiteiten die op ransomware lijken en stopt de aanval indien nodig.
  .
  .
 2. Voordat de software een backup maakt moet u eenmalig een geheime digitale code ingeven. Dat is uw persoonlijke geheime sleutel. De sleutel is in feite een password. Ben je de sleutel kwijt, dan is alle data in de backup verloren.
 3. De sleutel is niet zichtbaar en kan ook niet zichtbaar gemaakt worden. Alle bestanden die na dit moment in de backup gemaakt worden, zijn volledig versleuteld.
 4. Versleuteling wordt toegepast op bestanden. Er is geen enkel herkenbaarheid meer aanwezig.
  .
  .
 5. De backup software maakt de eerste backup naar de Digitale Kluis (DBU-server); de bestanden zijn volledig versleuteld.
 6. De Digitale Kluis maakt een kopie naar ons datacenter, die kopie is ook volledig versleuteld. De opslagplaats van de backup is niet meer van belang in verband met bijvoorbeeld de achterdeur constructie van Amerika om altijd bij bestanden te kunnen; en de locatie Europa dat vereist kan zijn door de Overheid. Alle bestanden in de backup zijn versleuteld en onleesbaar; voor wie er ook bij wil, behalve jij.
  .
  .
 7. Bestanden kunnen uit de backup teruggehaald worden: of uit de DBU-server, of uit het datacenter na calamiteiten. Daarvoor is de sleutel nodig…en je aanwezigheid.